'Patsercontrole' in Bergen op Zoom: dure en luxe auto's van de weg geplukt

4 september 2015 om 15:52
nl
In Bergen op Zoom is donderdag een zogeheten patsercontrole gehouden. De politie controleerde vooral dure en luxe auto's. Doel was om onverklaarbaar en crimineel vermogen in beslag te nemen.
Geschreven door

Agenten controleerden in totaal 63 auto's. In negentien gevallen bleek dat er nog een belastingschuld openstond. De Belastingdienst inde voor 12.623 euro aan schulden. Op veertien auto's werd beslag gelegd. In vier gevallen was de belastingschuld zo groot dat de auto's meteen werden afgevoerd.
Verder bleken vier auto's met buitenlandse kentekens door Nederlanders te worden bestuurd. Deze mensen ontduiken de Nederlandse wegenbelasting, aldus de politie. Drie bestuurders kregen ieder een naheffing van 1.500 euro. Bij de vierde ging het om een bedrag van 7.000 euro.
Bloempotten, luchtslangen en filtersDe bestuurder van een bestelbus, een 29-jarige man uit Tholen, werd aangehouden omdat hij materialen bij zich had die kunnen worden gebruikt voor het inrichten van een hennepkwekerij. Het ging om onder meer duizend bloempotten, luchtslangen en filters.
Tussen twee en vijf uur 's middags werden op de Gagelboslaan 34 auto's gecontroleerd. Daarna werden op de Olympialaan 29 auto's aan de kant gezet.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.