Willem II-directeur Berry van Gool: 'Kampioen van het rechterrijtje zou mooie prestatie zijn'

4 september 2015 om 18:46
nl
Willem II moet de kampioen van het rechterrijtje worden. Dat zegt Willem II-directeur Berry van Gool vrijdag in het voetbalprogramma FC Onder Ons. Willem II is qua begroting de veertiende club in de eredivisie, maar stiekem hoopt Van Gool dat zijn club komend jaar rond de tiende plek zal eindigen. Afgelopen seizoen eindigde Willem II nog knap als negende. "Ik hoop dat het geen incident was, maar het is geen gegeven dat we daar volgend jaar weer zullen eindigen."
Geschreven door

Qua begroting is Willem II momenteel de veertiende club van Nederland. Het kampt nog altijd met een negatief eigen vermogen, maar door het succes van afgelopen seizoen is de stemming weer positief in Tilburg en komen er meer supporters en bedrijven op de club af.
En dat betekent dus meer inkomsten. "Daardoor komt er weer wat continuïteit in de club en dat zie je terug op het veld. Jordens Peters en Kostas Lamprou hebben we meerdere jaren aan ons kunnen binden. Je ziet dat we wat steviger worden. Wat meer vet op de botten krijgen."
VersterkingenToch kan Willem II nog niet concurreren met clubs uit het buitenland. Willem II had nog wat versterkingen op het wensenlijstje staan, die vlak voor het verstrijken van de transferdeadline niet haalbaar bleken.
Samuel Armenteros verruilde Willem II deze week voor het kapitaalkrachtigere FK Qarabag uit Azerbeidjan. Oud-Ajacied Derk Boerrigter bleef liever bij Celtic op de bank zitten dan dat hij naar Tilburg kwam voor een basisplaats.
"We hadden het mooi gevonden als we Armenteros nog een jaar kunnen houden, maar je weet als er zo'n club komt uit Azerbeidjan dat wij niet mee doen financieel gezien. Voor Derk Boerrigter gold hetzelfde. Normaal gesproken zijn dat soort spelers te hoog gegrepen voor Willem II, maar we hadden gehoopt dat ze zich via Willem II weer in de kijker zouden willen spelen."
Rik ElfrinkNaast Van Gool is Rik Elfrink deze week te gast  in FC Onder Ons. De PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad maakt zijn debuut als analist in het voetbalprogramma van Omroep Brabant.
Met hem spreekt presentator Job van der Zon over het Nederlands Elftal en natuurlijk PSV. De eerste uitzending van FC Onder Ons is om 17:56 uur en wordt ieder uur herhaald op Omroep Brabant TV.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.