'HEMA-ontbijt na prijsverdubbeling naar dikke onvoldoende in ontbijttest'

4 september 2015 om 19:13
nl
Het is het gesprek van de dag onder veel ouderen: de HEMA verdubbelt de prijs van het ontbijt van 1 naar 2 euro. Voor veel (vaak oudere) mensen met een krappe beurs betekent de prijsverhoging het einde van hun dagelijkse uitje. Voor de HEMA betekent het een veel lagere waardering in de Omroep Brabant-ontbijttest.
Geschreven door

Tester Koen Wijn vond het gepast om met de prijsverhoging ook meteen de uitslag van de ontbijttest bij te werken. "Een dubbel zo hoge prijs betekent een halvering van de waardering." Daarmee keldert het HEMA-ontbijt van een 7- naar een 3,3. "Het gaat toch om de prijs/kwaliteit verhouding", aldus Wijn.
Laatste plekDe kwaliteit was volgens de ontbijtkenner al niet best. "Het eitje was nogal klef." Vanwege de lage prijs kwam de HEMA voorheen toch nog op een 7- uit. Dat klanten wel voortaan een luxere koffie en een glas jus d'orange bij het HEMA-ontbijt krijgen, is wat betreft de ontbijtdeskundige niet genoeg om het cijfer naar een voldoende op te krikken. "Voor 75 cent extra haal je nu een veel beter ontbijt bij La Place. In Tilburg hoef je daar alleen maar de Heuvelstraat voor over te steken."
Voor de einduitslag van de test maakt het niet heel veel uit. HEMA eindigde al op de laatste plek van de test die voor het laatst in november werd gehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.