Doodgeschoten man (51) Roosendaal probeerde te bemiddelen in burenruzie

5 september 2015 om 00:54
nl
De 51-jarige man uit Roosendaal die donderdagmiddag omkwam door een schietpartij in zijn woonplaats werd vermoedelijk het slachtoffer van een burenruzie. De politie heeft een 58-jarige plaatsgenoot aangehouden. Het slachtoffer was geen partij in de ruzie, het lijkt er volgens de politie op dat hij heeft geprobeerd te bemiddelen.
Geschreven door

De verdachte en zijn gezin woonden sinds twee jaar aan de Burgemeester Freijterslaan. De gearresteerde verdachte had het al geruime tijd aan de stok met zijn naaste buren. Er zijn meerdere meldingen van bedreiging en ruzies gedaan. Inzet van buurtbemiddeling, de woningcorporatie en de wijkagent leverde niets op. De verdachte is een bekende van politie, justitie en hulpverleningsinstanties.
ZIE OOK: Buurtbewoners over dader schietpartij Roosendaal: 'Hij leed aan paranoia door oorlog Kosovo'
De man had geen wapenvergunning, en het wapen was illegaal. Hij zit vast voor verhoor, zijn gezinsleden zijn elders ondergebracht.
Slachtoffer ter plekke overledenDe politie kreeg donderdagmiddag rond vijf uur een melding van een schietpartij op de Burgemeester Freijterslaan. Agenten troffen het slachtoffer zwaargewond aan waarna de man ter plaatse is overleden, aldus een woordvoerster.
De vermoedelijke schutter was zijn woning ingevlucht maar kon na korte tijd worden aangehouden toen hij naar buiten kwam. "De verdachte kwam naar buiten en kon op een rustige manier worden gearresteerd." De schietpartij vond plaats in een woonwijk. De politie had daarom een groot gebied afgezet.      
Burgemeester spreekt afschuw uitIn een reactie heeft burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal zijn afschuw uitgesproken over de schietpartij. "Donderdagmiddag werd ik door de politie geïnformeerd over het verschrikkelijke schietincident dat heeft plaatsgevonden aan de Burgemeester Freijterslaan. Een incident dat een inwoner van Roosendaal het leven heeft gekost. Mijn medeleven gaat uit naar de familie, vrienden en bekenden van het slachtoffer. Ik wens hen, mede namens het gemeentebestuur, alle sterkte en kracht toe."
De burgemeester vult aan: "Verder spreek ik mijn afschuw en verbijstering uit over wat er donderdagmiddag gebeurd is. Dit raakt de hele gemeenschap diep."      

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.