Donald Duck, Iron Man en Ghostbusters op Brabants Stripspektakel

5 september 2015 om 17:32 • Aangepast 21 november 2020 om 16:14
nl
Verzamelaar, (hand)tekeningenjagers en dagjesmensen kwamen afgelopen weekend samen op het Brabants Stripspektakel. In Veldhoven werd de stripbeurs voor de dertigste keer georganiseerd en konden bezoekers naast verschillende mascottes ook zo'n honderd tekenaars aan het werk zien.
Profielfoto van
Geschreven door

Een van die tekenaars is Tim Artz. Hij werd door veel te oefenen tekenaar voor Donald Duck: "Ik denk niet dat je er voor kiest om striptekenaar te worden, maar het is wel supermooi dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken."
Om aan de slag te gaan bij het populaire maandblad moest hij wel flink oefenen. "De redactie had mijn werk gezien en vroeg of ik voor ze wilde werken. Toen duurde het nog een jaar of twee voordat ik echt het niveau te pakken had."

Wachten op privacy instellingen...

Artz vindt de variatie van de tekeningen die hij op het stripspektakel maakt het leukst. "Normaal ligt er al een tekst en een scenario. Nu komen kinderen en volwassenen gewoon aanzetten met wat ze graag willen. Tot vandaag had ik Donald Duck nog nooit in een PSV-shirt getekend, bijvoorbeeld."

Wachten op privacy instellingen...

Who you gonna call?!De tekenaars zijn niet de enige die de show stelen tijdens de beurs. Sommige bezoekers zijn namelijk voor een dag in de huid van hun helden gekropen. Zo loopt 'Iron Man' rond, maar zijn de 'Ghostbusters' de meest opvallende groep.
"Wij willen zo veel mogelijk lijken op onze jeugdhelden. Het is een uitlaatklep. Een hobby voor grote kinderen eigenlijk", zegt Mark Draaisma, die naar eigen zeggen uren werk in zijn kostuum heeft zitten. "Alles moet zoveel mogelijk lijken en het liefst echt werken. Tenminste, alle lampjes doen het. We kunnen natuurlijk niet echt spoken vangen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.