Duizenden lopen Tilburg Ten Miles: 'Vermoeid en blij' - [FOTO'S] - Omroep Brabant
Video

Duizenden lopen Tilburg Ten Miles: 'Vermoeid en blij' - [FOTO'S]

6 september 2015 om 22:01
nl
Wekenlang waren ze al in training om zondag de finish te halen: de 9.000 lopers die aan de start staan van de tien kilometer of de tien Engelse Mijlen in Tilburg. Zondagmiddag zit het erop: "Vermoeide maar blije gezichten!", zegt de organisatie.
Geschreven door

BEKIJK HIER DE FOTOREPORTAGE
LEES OOK: Bernard Koech wint opnieuw Tilburg Ten Miles
LEES OOK: Genet Yalew wint 10 kilometer Tilburg Ten Miles
FinishOmroep Brabant zond de finish van alle deelnemers 's middags live uit. Grote winnaars waren Bernard Koech en Genet Yalew. Niet alleen de toplopers worden gefilmd, ook de finish van de grote groep recreanten was live op de site te zien.
In totaal stonden er zondag 11.500 lopers aan de start van de Tilburg Ten Miles. De minirun van 300 meter voor de allerkleinsten was vanaf halfelf de eerste afstand.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=hEZDCGJCjzc]
Samenvatting op televisieOok later zondagavond is er bij Omroep Brabant aandacht voor de Tilburg Ten Miles. Vanaf kwart voor zeven 's avonds is op tv een uitgebreide samenvatting te zien van het evenement. Die samenvatting wordt ieder uur herhaald.
De Ethiopische Genet Yalew heeft zondag de tien kilometer voor de vrouwen op haar naam geschreven. Dat deed ze in 30 minuten en 58 seconden. Vorig jaar werd de tien kilometer door Betsy Saina gewonnen in een tijd van 30 minuten 46 seconden.[Tweet:body:https://twitter.com/MaartenNuyts/status/640482907837046784]Amerikaans recordDe Amerikaanse Shalane Flanagan eindigde als tweede. Zij noteerde een tijd van 31 minuten en 3 seconden. Zij verbeterde daarmee het Amerikaans record op de tien kilometer voor vrouwen. Flanagan loopt speciaal in Tilburg de tien km vanwege het snelle parcours.
Keniaan Koech favorietOp de tien Engelse mijlen was Bernard Koech uit Kenia net als vorig jaar de snelste. Hij legde de tien Engelse mijlen af in in 45 minuten en 21 minuten. Dat is een stuk langzamer dan vorig jaar. Toen noteerde de Keniaan een tijd van 45 minuten en 12 seconden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.