Sportieve (voetbal)strijd tussen Brabant en Limburg onbeslist: 3-3

5 september 2015 om 20:26 • Aangepast 21 november 2020 om 16:14
nl
Brabant en Limburg zijn flink aan elkaar gewaagd. Een potje voetbal tussen de twee provincies moest de beslissing brengen over wie nu eigenlijk de beste is. Initiatiefnemer Gijs van den Berg zorgde ervoor dat twee ploegen met spelers uit beide provincies het zaterdagmiddag tegen elkaar opnamen. Het werd een 3-3 gelijkspel.
Profielfoto van
Geschreven door

De wedstrijd vond letterlijk plaats óp de grens, tussen Holthees en Maashees. Het veld doorkruist het hele landschap, inclusief bossen, een stukje sloot en een weg.
‘Maar tien spelers’Voor het slechte weer gooide roet in het eten. “Daardoor kwamen er maar tien man opdagen. Uiteindelijk werd het een wedstrijd van vijf tegen vijf. Het was ook geen professioneel veld waar de wedstrijd op werd gespeeld maar een knollenveld”, aldus de 32-jarige Van den Berg uit Vierlingsbeek.
Toch had Van den Berg op meer spelers gehoopt, maar dat mocht de pret niet drukken. “Uiteindelijk werd het toch een hele mooie en fanatieke wedstrijd.” De wedstrijd werd geopend door de wethouders van gemeente Boxmeer en de Limburgse gemeente Venray. Hen werd een speciaal speelshirt aangeboden dat bestond uit beide helften van de speciaal ontworpen teamshirts.
‘Provincies verbroederen’Van den Berg wilde met de wedstrijd Brabant en Limburg verbroederen. Daar denkt hij wel een beetje in geslaagd te zijn. De wedstrijd maakt onderdeel uit van festival Schijt aan de Grens.
Zelf heeft de Vierlingsbeker toch een lichte voorkeur voor een van de twee provincies. “Stiekem ben ik toch wel een beetje voor Brabant, ik kom toch uit Vierlingsbeek."[Tweet:body:https://twitter.com/gijsvandenberg/status/640183152749740033]  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.