'Adieu Vincent' van buurtschap Wernhout wint Bloemencorso Zundert - Omroep Brabant
Video

'Adieu Vincent' van buurtschap Wernhout wint Bloemencorso Zundert

6 september 2015 om 20:21 • Aangepast 21 november 2020 om 16:13
nl
De corsowagen 'Adieu Vincent' van buurtschap Wernhout heeft het Bloemencorso Zundert gewonnen. De wagen kreeg van de jury de meeste punten. Buurtschap 't Stuk eindigde op de tweede plaats en buurtschap Helpt Elkander werd derde. De eerste publieksprijs ging naar het Klein-Zundertse Heikant.
Profielfoto van
Geschreven door
Wachten op privacy instellingen...

Het corso trekt steevast tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Normaal gesproken heeft het geen thema. Omdat het dit jaar 125 jaar geleden is dat 'Zunderts beroemdste zoon' overleed, maakte de organisatie een uitzondering op die regel.
LEES OOK: Gevonden in Zundert: de dubbelganger van Vincent van Gogh
Alle ontwerpers van praalwagens lieten zich inspireren door het leven en het werk van Van Gogh, de bekende kunstenaar. Hij werd 30 maart 1853 in het Brabantse dorp geboren.Maandag LEES OOK: Bloemencorso is Zunderts trots: 'Zondag staat het kippenvel weer op m'n armen'
Vele artiestenLos van de optocht die het hoogtepunt vormde, maakt Zundert altijd een groot feest van het corso. Tientallen artiesten en dj's zorgden zondag en maandag voor vermaak. Wie de wagens nog op zijn gemak wil bekijken, kan dat maandag doen op de tentoonstelling in het dorp.
Omroep Brabant zond het Bloemencorso Zundert zondag live uit. Vanaf zeven uur 's avonds zijn alle hoogtepunten terug te zien. Die worden ieder uur herhaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.