Video

'Ik was echt in paniek', gezin geschrokken van loodzware balk door raam

6 september 2015 om 19:35 • Aangepast 21 november 2020 om 16:13
nl
Het ging allemaal maar net goed zaterdagnacht voor Isabelle van Ravenstein uit Bakel. Ze had net haar verjaardag gevierd en zat uit te rusten op de bank toen er plots een balk door het raam naar binnen vloog. Die miste haar op het nippertje.
Profielfoto van
Geschreven door

Ongeveer vijftig centimeter. Zoveel zat er uiteindelijk tussen haar en de balk in. De 14-jarige Isabelle wist niet wat haar overkwam. Ze gilde. "Ik was echt in paniek."
De balk miste Isabelle weliswaar, maar het had anders kunnen aflopen. Op de plek waar het gevaarte terechtkwam, zaten volgens Isabelle iets eerder ook nog gasten voor haar verjaardag.

Wachten op privacy instellingen...

Als een gek naar binnenOok vader Carlo wist niet wat er gebeurde. Hij was buiten aan het opruimen toen hij de forse knal hoorde. "De eerste gedachte die dan in je op komt, is dat de gevel instort", blikt hij terug.
"Als een gek loop je naar binnen en zie je dat het raam aan diggelen ligt en een grote paal op de plek ligt waar mijn dochter heeft gezeten", constateerde de vader.
“Ik had er niet aan moeten denken wat hier had kunnen gebeuren. Als je met zo’n geweld zo'n paal tegen je lichaam krijgt, zou mijn dochter hier nu niet naast me staan.”
Behoorlijke impact op familieCarlo is kwaad. Hij rende nog achter de vandalen aan, maar kreeg ze niet meer te pakken. "Ik hoop dat ze snel worden gepakt. Ik ben behoorlijk geschrokken."
Dat geldt ook voor dochter Isabelle. "Ik heb van de schrik afgelopen nacht niet in mijn eigen bed geslapen. Het was heel eng. Bij alles wat ik 's nachts hoorde, dacht ik: wat is er aan de hand? Ik vertrouw het niet meer bij dit gedeelte van de woonkamer."
'Wij hebben geen vijanden'Carlo weet niet wie er achter het vandalisme zit. Hij denkt dat het baldadige jongeren waren, die net van de kermis af kwamen.
"Vaak gaat dat gepaard met alcohol. Je weet niet hoe mensen dit verzinnen. Wij hebben geen vijanden", verzucht hij tot slot. "Mochten we die wel hebben: dit doe je niet zo. We kunnen ruzies op een normale manier oplossen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.