Video

Modderig paardensportevenement Outdoor Brabant in Breda: 'Je ziet er soms als een varken uit'

6 september 2015 om 19:52
nl
Vorig jaar was het kurkdroog, maar deze keer was het nat in Breda, heel nat. Op de slotdag van het internationale paardensportevenement Outdoor Brabant was het glibberen geblazen. Door de hevige regenval van de laatste dagen moesten veel auto's en trucks van bezoekers en deelnemers door tractoren uit de modder worden getrokken. Ook sportief was het aanmodderen. "De zwaarste marathon die ik ooit gereden heb", zegt een deelnemer.
Geschreven door

Door de hevige regenval konden niet alle onderdelen tijdens de vier dagen op Outdoor Brabant helemaal afgemaakt worden. Voor de ruiters en paarden was het soms best zwaar. Niet in de laatste plaats omdat zij ook op het terrein kamperen.
"De weergoden zijn ons dit jaar niet gunstig gezind", zegt een deelnemer uit Duitsland. "Het is een rotzooi met die modder. Je ziet er soms als een varken uit. Maar ja, je doet er niets aan. Het is geen catastrofe, maar het is wel jammer. Het is zonde dat je zo een wereldkampioenschap moet rijden."
VeiligheidDoor de modderige ondergrond waren de wedstrijden soms pittig voor ruiters. De veiligheid bleef daarom voorop staan. "De jury en de organisatie houden goed in de gaten of er geen rare dingen gebeuren. Het moet voor zowel de paarden als de ruiters veilig zijn, dat is een voorwaarde die wij stellen", zegt voorzitter Cees Meeuwis van Outdoor Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.