EK ver weg voor Oranje na blamage tegen Turkije

6 september 2015 om 21:57
De kans is groot dat het Nederlands elftal volgend jaar ontbreekt op het EK. De ploeg van bondscoach Danny Blind verloor zondag met maar liefst 3-0 bij Turkije en heeft de kansen op EK-kwalificatie daardoor niet meer in eigen hand. PSV'er Jeffrey Bruma speelde de hele wedstrijd. Teamgenoot Luciano Narsingh werd in de tweede helft gewisseld.

Oranje zakte naar de vierde plaats in groep A, twee punten achter de Turken. Alleen als Turkije in de laatste twee wedstrijden een keer verliest en Nederland alles wint, kan de ploeg van Blind zich via de play-offs nog proberen te plaatsen.
BlundersTurkije profiteerde dankbaar van blunders achterin bij Oranje. Oguzhan Özyakup strafte in de achtste minuut een fout van Stefan de Vrij af, Arda Turan profiteerde in de 26e minuut van balverlies van Daley Blind en een misser van doelman Jasper Cillessen.
Burak Yilmaz maakte er in de slotfase ook nog 3-0 van. Het betekende de vierde nederlaag in acht groepswedstrijden voor Oranje.