Start Week van de Verkeersveiligheid: kruising Stationsstraat in Rijen voorlopig gevaarlijkste punt

7 september 2015 om 11:46
nl
Omroep Brabant trapt maandag af met de Week van de Verkeersveiligheid. Elke dag aandacht voor verkeersveiligheid in onze provincie, omdat er elke dag heel wat ongelukken gebeuren in Brabant en we allemaal met verkeer te maken hebben.
Geschreven door

Het belangrijkste onderdeel van de Week van de Verkeersveiligheid is het meldpunt dat we twee weken geleden openden. Een tussenstandje:
1. Rijen - Kruising Stationsstraat en Constance GerlingsstraatDeze kruising in Rijen voert nog steeds de lijst aan. "Door de constructie van de weg (flauwe S-bocht) is het overzicht totaal weg", schrijft een melder. "Er zijn al zoveel ongelukken gebeurd. Er wordt op de voorrangsweg ook hard gereden waardoor mensen door de kruisende wegen verrast worden."
De VVD in Rijen heeft al laten weten dat er op korte termijn echt wat moet gebeuren bij het kruispunt. "Rijen voert een ranglijst aan. Helaas wel de verkeerde. Namelijk die van Omroep Brabant met de gevaarlijkste verkeerssituaties in Brabant."
2. Handel - PelgrimswegDit weggetje in Handel is in de afgelopen week van de vijfde naar de tweede plek gestegen en heeft inmiddels ook ruim honderd stemmen. "Er ligt een smalle weg dwars door de bossen en de weg is totaal niet verlicht. Als je daar als 17-jarig meisje van de bushalte naar huis fietst, heb ik daar geen fijn gevoel bij. Daarom komt mijn vader me vaak met de auto ophalen en blijft hij achter me rijden", schrijft een meisje.
3. Nuenen - Stoplicht op Europaweg bij de kruising met de NeervoortsedreefOok de Europaweg in Nuenen is een plekje gestegen sinds de vorige tussenstand. Daar is vooral een probleem met de maximumsnelheden. "Op deze snelweg mag je overdag 130 kilometer per uur, dan komt er een kruispunt met stoplichten waar je 70 kilometer per uur mag en daarna weer 100 kilometer per uur", legt een melder uit. "Veel mensen rijden veel te hard, waardoor het vaak bijna mis gaat. Iemand komt met 130 kilometer per uur aan, waar iemand net vanuit stilstand aan het optrekken is. Het is al vaker mis gegaan, zelfs al een keer met dodelijke afloop."
LEES OOK: Sint-Odulphuslyceum Tilburg onderneemt actie na melding gevaarlijk verkeerspunt
De rotonde bij afrit Ekkersrijt op snelweg A50 valt nu net buiten de top 3. Je komt bij die afrit uit op een rotonde, waar je erg slecht ziet of er ander verkeer aankomt.
Het meldpunt is open tot en met woensdagavond.
Helft jonge Brabanders appt in het verkeerMaandag trapt Omroep Brabant de week af met de resultaten van een groot onderzoek naar het gedrag en gevoel van Brabanders in het verkeer. Meer dan de helft van de Brabantse twintigers gebruikt wel eens sociale media tijdens het rijden, blijkt uit het onderzoek. Ook blijken Brabanders zich het onveiligst te voelen op de fiets. Brabanders vinden dat groepjes scholieren en wielrenners voor de meeste gevaarlijke situaties verantwoordelijk zijn.
Mee met traumateam en verkeerspolitieLater deze week neemt Omroep Brabant je mee op pad met mensen die voor hun beroep veel te maken hebben met verkeersveiligheid en verkeersongelukken. We gaan mee op jacht naar verkeersovertreders met het team Video Registratie Onopvallende Surveillance van de politie en mogen meekijken bij de werkzaamheden van het team op de traumahelikopter.
Verder onderzoeken we welke technische snufjes in de auto kunnen helpen om ons veiliger te laten rijden. Startup SD Insights ontwikkelt een systeem dat in de gaten heeft wanneer je afgeleid raakt en je dan waarschuwt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.