Eindhovens bedrijf Civolution krijgt Emmy voor technologie om piraterij tegen te gaan - Omroep Brabant

Eindhovens bedrijf Civolution krijgt Emmy voor technologie om piraterij tegen te gaan

7 september 2015 om 12:24
nl
Het Eindhovense Civolution krijgt een Emmy Award. Het technologiebedrijf krijgt de prestigieuze Amerikaanse tv-prijs vanwege een techniek om digitale informatie te verbergen in foto's en filmbeelden.
Geschreven door

De techniek van Civolution kan een voor het oog onzichtbaar watermerk toevoegen aan een specifieke kopie van een film, die bijvoorbeeld naar een bioscoop wordt gestuurd.
Piraterij tegengaanDe filmindustrie is blij met die techniek, want zo kan piraterij worden tegengegaan. Als op internet een illegale kopie van een bioscoopfilm opduikt, is door het watermerk precies te achterhalen waar en wanneer de illegale kopie gemaakt is.
Met die technologie is Civolution inmiddels wereldwijd marktleider. En nu is er dus ook erkenning in de vorm van een Emmy Award.
High Tech CampusCivolution bestaat sinds 2008 en begon als een spin-off van Philips. Het hoofdkantoor van Civolution zit op de High Tech Campus in Eindhoven. Verder heeft het bedrijf kantoren in Londen, Rennes (Frankrijk), New York en Los Angeles.
Meer weten over Civolution? Het Eindhovense online magazine E52 schreef diverse artikelen over het bedrijf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.