Meer details bekend over dodelijk liftongeluk TU Eindhoven, zwaargewonde nog niet bij bewustzijn

7 september 2015 om 14:19
nl
De werknemer die vrijdag zwaargewond raakte bij een dodelijk liftongeluk op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven, is sinds het ongeluk nog niet bij bewustzijn geweest. Doktoren houden hem kunstmatig in slaap. Intussen worden meer details over de fatale gebeurtenis bekend.
Geschreven door

De zwaargewonde medewerker moest zaterdag al onder het mes vanwege de verwondingen die hij had opgelopen door het ongeluk.
Volgens woordvoerder Glenn Metselaar van hoofdaannemer Dura Vermeer brak de werknemer van sloopbedrijf Heezen zijn rug, armen en benen. Hij had bovendien meerdere interne bloedingen.
Liftgeleiders moesten wegDe man raakte gewond toen een lift, waar hij samen met nog iemand op stond, plotseling naar beneden viel in het leegstaande gebouw Potentiaal. Hij stond volgens Metselaar op de lift om hem als een werkplatform te gebruiken. De werklieden sloopten de oude geleiders van de liftschacht.
De andere medewerker, Ferry Stalder, kwam door het ongeluk om het leven. Hij werkte al jaren bij het Eindhovense Heezen. Nabestaanden herdachten hem afgelopen weekend op het TU/e-terrein. Stalder laat zijn vriendin en zesjarige dochtertje na.
LEES OOK: Bloem en kaars voor Ferry Stalder, het slachtoffer van het liftongeluk bij TU/e
Onderzoek duurt nog zeker dagenZegsman Metselaar van Dura Vermeer weet nog niet waardoor de lift naar beneden stortte. "Daar doen we, naast de Arbeidsinspectie, onderzoek naar. Dat neemt nog zeker enkele dagen in beslag", zo vertelt hij maandag tegen Omroep Brabant. Hij zegt dat zijn gedachten uitgaan naar de slachtoffers.
Dura Vermeer probeert de nabestaanden te helpen met de uitvaart van Stalder. Hoe het dat doet, is nog niet bekend. Er vinden daarover gesprekken plaats met de familie. Evenmin is duidelijk wanneer de uitvaart is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.