Tientallen iPhones bewust niet geleverd door TNT-chauffeur (27) uit Breda: verdachte opgepakt - Omroep Brabant

Tientallen iPhones bewust niet geleverd door TNT-chauffeur (27) uit Breda: verdachte opgepakt

7 september 2015 om 13:49
nl
Een 27-jarige man uit Breda heeft als chauffeur van TNT tientallen iPhones en iPads bewust niet afgeleverd bij klanten. Dat meldt de politie maandag. De recherche deed maandenlang onafgebroken onderzoek naar de verduistering van de producten. De chauffeur en een 20-jarige man uit Breda kwamen in beeld en moeten zich later verantwoorden voor de rechter.
Geschreven door

TNT deed in maart aangifte van diefstal nadat bleek dat diverse producten als sneeuw voor de zon verdwenen waren. Het postbedrijf verwerkt al jaren Apple-producten die meestal per bus vervoerd worden. Dit gaat vaak om dozen, maar soms ook om hele pallets voor bedrijven of retailers.
Groot onderzoekMedewerkers van TNT kwamen eind vorig jaar tot een bizarre ontdekking: meerdere zendingen vanuit Dordrecht bleken niet afgeleverd te zijn bij de klanten. Hierop startte de politie een groot onderzoek.
Daaruit kwam naar voren dat de 27-jarige TNT-chauffeur tussen november 2014 en februari 2015 zo'n twintig pakketten had weggenomen. De gestolen iPhones en iPads hadden een totale waarde van ruim 25.000 euro.
DoorverkopenNa het opvragen van bank- en telecomgegevens, kwam de politie de verdachte op het spoor en werd de Bredanaar opgepakt. Tijdens het onderzoek werden meerdere kopers vanuit heel Nederland gehoord. Zij hadden een iPhone of iPad gekocht via Marktplaats.
Dat leidde uiteindelijk naar een tweede verdachte, een 20-jarige man uit Breda. Hij werd gearresteerd voor het doorverkopen van de Apple-producten. Beide verdachten zijn uitgebreid verhoord en zijn inmiddels weer op vrije voeten.
ZittingZij kregen van de politie een dagvaarding mee. Dat betekent dat zij zich moeten verantwoorden bij de rechter. De zitting staat gepland op 11 december. De mensen die de Apple-producten via Marktplaats voor ‘een redelijk bedrag’ hadden gekocht, mogen de spullen houden, oordeelde de officier van justitie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.