ACM tikt 't Pandjeshuis Vos in Eindhoven op de vingers vanwege te hoge rente

7 september 2015 om 14:08
nl
De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft 't Pandjeshuis Vos in Eindhoven op de vingers getikt. Het pandjeshuis berekende een te hoge rente en hanteerde een te korte termijn voor het laten terugbetalen van de leningen.
Geschreven door

Dat meldt de marktwaakhond maandag in een persbericht. Volgens de ACM gelden er sinds begin juli strengere regels voor pandjeshuizen 'om de vaak kwetsbare klanten van pandjeshuizen te beschermen'.
De regels houden onder meer in dat pandjeshuizen niet meer dan 4,5 procent rente per maand mogen vragen. Dit was voorheen negen procent. 't Pandjeshuis Vos ging daar met vijftien tot twintig procent rente ruim overheen.
Last onder dwangsomAutoriteit Consument en Markt heeft het pandjeshuis een last onder dwangsom opgelegd. Dit betekent dat het bedrijf een geldboete moet betalen zodra het niet aan de eisen voldoet. Inmiddels is dat het geval, zo zegt de ACM.
"Om de vaak kwetsbare klanten van pandhuizen te beschermen tegen hoge rentes en onredelijke voorwaarden controleert ACM pandjeshuizen, zowel grote als kleine, en treedt op als het nodig is", zo meldt strijdvaardig ACM-bestuurslid Anita Vegter.
Sieraden inleveren voor geldEen pandjeshuis is een bedrijf waar consumenten sieraden en andere goederen in bewaring kunnen geven. In ruil daarvoor ontvangen ze contant geld. Zodra ze de spullen weer terug willen, moeten ze het geld inclusief rente terugbetalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.