Zwaargewonde bouwvakker liftongeluk TU/e heeft dwarslaesie, familie vreest voor z’n leven

7 september 2015 om 20:16
nl
De familie van de bouwvakker die zwaargewond raakte bij het liftongeluk op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven, vreest voor zijn leven. De man wordt in kunstmatige coma gehouden. Bij het ongeluk heeft de man onder meer een dwarslaesie opgelopen, waardoor hij tot aan zijn middel verlamd is.
Geschreven door

Familieleden zijn iedere dag bij de man in het ziekenhuis, vertelt een schoonzus. Zij voert namens de familie het woord. "Het is heel zwaar, vooral voor zijn vrouw en kinderen."
Twee keer geopereerdDe zwaargewonde bouwvakker wordt kunstmatig in slaap gehouden. Hij is al twee keer geopereerd en er staan hem nog meer operaties te wachten, legt de schoonzus uit.
De eerste zorg van de familie is dat de man in leven blijft. Ook als dat lukt, dan zal hij nooit helemaal herstellen. Behalve de dwarslaesie heeft de man onder meer een klaplong, gebroken ribben, een gebroken ruggenwervel, een gebroken been en een gebroken arm.
LEES OOK: Meer details bekend over dodelijk liftongeluk TU Eindhoven, zwaargewonde nog niet bij bewustzijn
Dankbaar voor steunDe familie is heel dankbaar voor alle steun, die ze de afgelopen dagen heeft gekregen. "Voor ons is het ook alleen maar duimen", vertelt de schoonzus.
De man raakte gewond toen een lift, waar hij samen met nog iemand op stond, plotseling naar beneden viel in het leegstaande gebouw Potentiaal. De bouwvakkers van het Eindhovense bedrijf Heezen sloopten de oude geleiders van de liftschacht. De andere medewerker, Ferry Stalder, kwam door het ongeluk om het leven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.