26 uur achter elkaar rolstoeltennissen

7 september 2015 om 16:55
nl
Ze gaan 26 uur non-stop rolstoeltennissen: Dorstenaar Maikel Scheffers, Jiske Griffioen, Diede de Groot en Ruben Spaargaren. Als het lukt, hebben ze een wereldrecord.
Geschreven door

Het is de aftrap van hun Paralympische traject richting Rio 2016. Op 16 en 17 oktober gaan ze 26 uur non-stop rolstoeltennissen, waarbij ze elkaar afwisselen. Het belangrijkste doel is geld inzamelen voor het Fonds Gehandicaptensport en voor hun eigen gouden Paralympische droom volgend jaar in Brazilië.
AandachtHet idee voor de recordpoging kwam van Jiske Griffioen en Maikel Scheffers uit Dorst. "Het leek ons leuk om onze sport op een originele manier onder de aandacht te brengen”, aldus de huidige nummer één van de wereld Jiske Griffioen.
"Maikel en ik zijn ambassadeur van het Fonds Gehandicaptensport, dus de link met hen was snel bedacht. En ondanks de support van privé-sponsoren is het qua kosten voor ons erg lastig om sporttechnisch een maximaal voorbereidingstraject uit te zetten naar de Paralympics in Rio volgend jaar.”
Scheffers"Die combinatie bracht ons erop om met de recordpoging niet alleen aandacht voor de gehandicaptensport te genereren maar ook geld op te halen”, vult Maikel Scheffers aan. De beste Nederlandse rolstoeltennisser won op de Spelen in Beijing al eens brons en in London (2012) werd hij vierde.
"Jiske en ik hebben ons idee voorgelegd aan mijn management en die waren direct enthousiast. Daar is het concept Record 4 Rio uiteindelijk uit ontstaan. En het wordt echt heel gaaf.”
Zwaar maar leuk"Het gaat super zwaar worden”, verwacht de 18-jarige Diede de Groot. "Maar ik zie het als een mooie en superleuke uitdaging." Dat is ook de verwachting van rolstoeltalent Ruben Spaargaren (16 jaar). "Fysiek en mentaal is het pittig, maar we doen het samen. Samen als rolstoeltennissers en samen met mensen en bedrijven die de recordpoging ondersteunen. Dat zal ons er zonder twijfel doorheen slepen.”
BN'ersDe recordpoging wordt gehouden bij Tennis-& Businesscenter Heuvelrug in Doorn waar voormalig Davis Cup-captain Tjerk Bogtstra zijn Tennisacademy runt.
Aan de recordpoging nemen ook bekende mensen deel uit de sport, entertainment en politiek. Zo zijn er al toezeggingen van Emile Roemer (fractievoorzitter SP), Geert Hoes (acteur/presentator) en voormalig Wimbledon-kampioen Richard Krajicek die de opening van de recordpoging voor zijn rekening neemt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.