Den Bosch krijgt een pepernotenwinkel; vijftig soorten onder één dak

7 september 2015 om 19:20
nl
In Den Bosch komt een winkel met alleen maar pepernoten. Daar worden vijftig verschillende soorten van het sinterklaassnoep verkocht. De winkel is één van de tien nieuwe zaken die pepernotenfabrikant Van Delft deze herfst in Nederland opent. Algemeen directeur Oscar de Lange zegt dat er naast de traditionele pepernoot steeds meer vraag is naar speciale soorten. "De stroopwafelpepernoot is heel populair."
Geschreven door

De Lange is nog op zoek naar een geschikte locatie voor de winkel in het centrum van Den Bosch. "We hebben verschillende locaties op het oog. We willen sowieso een pand midden in de stad."
Nieuwe recepten proevenOndertussen proeft De Lange elke dag pepernoten en 'niet omdat hij daar zin in heeft'. Er komt elke week wel een nieuw recept bij, dat gekeurd moet worden. "Ik heb natuurlijk wel favorieten, zoals de truffelchocolade pepernoot of de speltkruidnoot."
In Amsterdam staat de enige pepernotenwinkel die het hele jaar geopend is. De winkel in Den Bosch is dit jaar open tussen 1 oktober en eind december. "Sinterklaas is onze grootste afnemer, dus dan is de vraag het grootst", zegt De Lange.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.