Aardappeleters mogen van gemeente Nuenen aardappels blijven eten, ook in het park

8 september 2015 om 17:09
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Bronzen Aardappeleters prikken vanaf 26 september hun piepers in Park Nuenen
Het in brons gegoten standbeeld van Vincent van Goghs Aardappeleters wordt gewoon geplaatst in het park van Nuenen. Dat maakte de gemeente Nuenen dinsdag bekend. Een bezwarencommissie heeft de ingediende bezwaren behandeld en allemaal ongegrond verklaard.
Geschreven door

Eerder al kregen de klagers over het 'omstreden' kunstwerk geen gelijk van de rechter. "We zijn erg teleurgesteld", laat bezwaarmaker Arie de Gruijter weten op Omroep Brabant Radio. "Er zijn op dit moment geen plannen voor vervolgstappen. We laten het hier bij."
Elf bezwaarschriftenDe ingediende bezwaren gingen vooral over de uitstraling van het kunstwerk. Zo noemden zij het 'foeilelijk'. Ook vrezen zij dat de plaatsing van de bronzen Aardappeleters veel toeristen aan gaat trekken en zo overlast veroorzaakt in het 'anders zo rustige park'.
De tegenstanders hadden hun laatste hoop gevestigd op de lokale politiek. Maar ook daar krijgen de klagers nu nul op het rekest.
WereldberoemdDe beeldengroep is een bronzen interpretatie van het wereldberoemde schilderij De Aardappeleters van Vincent van Gogh. Het kunstwerk stond eerder twee dagen op het terras van restaurant De Zonnewende in Nuenen. Hier keken De Aardappeleters uit op de plek waar ze nu dus definitief geplaatst worden, het Park in Nuenen.

Wachten op privacy instellingen...