'Gemeenten tevreden met onderzoek naar 380kV-hoogspanningslijn tussen Roosendaal en Tilburg'

7 september 2015 om 19:27
nl
De gemeenten in Midden- en West-Brabant zijn tevreden met de hoofdconclusie van het onderzoeksrapport van Deltares over de 380kV-hoogspanningslijn tussen Roosendaal en Tilburg. Dat schrijven de overheden in een brief aan minister Kamp van Economische Zaken.
Geschreven door

Hoewel de zes alternatieve routes allemaal haalbaar zijn, willen de gemeenten dat er niet wordt gewacht om de milieueffecten van een aantal mogelijke verbeteringen te onderzoeken. In het advies van het onafhankelijke onderzoeksbureau staat dat dit in een latere fase gedaan kan worden.
Gemeenten willen meedenkenDe gemeenten en de provincie hebben de minister gevraagd actief betrokken te worden bij de verdere uitwerking van de tracés. Zij willen intensief meedenken en samen met de minister alle tracés zo zorgvuldig en objectief mogelijk vergelijken.
De nieuwe hoogspanningslijn is nodig vanwege de toenemende vraag naar stroom en voor de levering van elektriciteit die windmolens aan de kust opwekken. Het plan liep vertraging op, omdat de gemeenten in opstand kwamen nadat het beoogde tracé vorig jaar volkomen onverwacht naar het zuiden werd verlegd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.