Video

Brabant heeft kater na bijna-uitschakeling Oranje: 'Blind is gewoon blind'

7 september 2015 om 20:14
nl
Het lijkt einde verhaal voor het Nederlands Elftal. Dat betekent geen EK in Frankrijk, een Oranjeloze zomer met een winterdepressie in juli tot gevolg. Drie prominente Brabanders geven hun visie.
Geschreven door

In de tuin van Arold Arts liggen drie spandoeken. Vortum staat erop, in enorme letters. Bij de oplettende televisiekijker doet het een belletje rinkelen: bijna elke wedstrijd van Oranje is Arts van de partij. Zijn spandoeken dienen als alibi. "Deze spelers worden duurbetaald, maar er moet gewoon gewerkt worden", beoordeelt hij de crisis. "Dat ontbrak er. Ik heb er geen vertrouwen meer in, ik ga maar met mijn spandoeken naar de Olympische Spelen."
ZoutzakDaar is René van de Kerkhof het mee eens. Hij haalt uit naar alles en iedereen binnen het Nederlands Elftal. "Als je dan de coach ziet die als een zoutzak op de bank zit, en de spelers hebben geen mentaliteit en geen wil om te winnen. Het is een drama."
De oud-international vervolgt zijn tirade: "Die Promes en Van der Wiel die gewoon meedoen! Dat zijn toch geen internationals? Zie ik het dan verkeerd of zien zij het verkeerd? Maar ja, ik denk gewoon dat Blind echt blind is."
GeldHet is niet alleen een sportief probleem, Oranje niet op het EK, ook economisch heeft het gevolgen. "We lopen als Nederland honderden miljoenen mis", zegt de Brabantse sportmarketeer Bob van Oosterhout.
"Denk aan misgelopen inkomsten van cafés, supermarkten, maar ook weddenschappen die worden afgesloten. Misschien moeten de grote bedrijven maar campagnes gaan richten op België, want die gaan sowieso naar het EK."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.