Video

Drukte bij Autotron Rosmalen: gemeente en COA geven uitleg over toekomstige asielzoekers

7 september 2015 om 21:57 • Aangepast 21 november 2020 om 16:11
nl
Tientallen mensen zijn op de informatieavond afgekomen die maandagavond in het Autotron in Rosmalen werd gehouden. Dinsdagmiddag komen de eerste honderdvijftig asielzoekers aan in het tijdelijke asielzoekerscentrum. De gemeente Den Bosch en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) geven op de informatieavond tekst en uitleg hierover.
Profielfoto van
Geschreven door

In het Autotron zullen vijfhonderd asielzoekers, allemaal alleenstaande mannen, worden opgevangen. De bedden staan inmiddels klaar.
Tot 1 oktober worden de asielzoekers opgevangen in de Eventronhal, daarna wordt de opvang verplaatst naar een paviljoentent op het buitenterrein.
Veel vragen en onzekerheidVeel omwonenden hadden vragen over wat er precies gaat gebeuren in het Autotron. Sommigen lieten weten bang te zijn voor wat komen gaat. Zo zei een bewoonster van verpleeghuis Vivent Mariaoord: "Ik wil extra beveiliging. Wij wonen naast het Autotron."
Ook waren er veel vragen over het feit dat er alleen alleenstaande mannen worden geplaatst in Rosmalen. "Ik voel mij zo onveilig nu. Waar zijn die vrouwen dan? Waarom jonge mannen die vrij rond mogen lopen?", aldus een bezoeker van de informatieavond. "Waarom alleen mannen? Waarom vanaf morgen al? Waarom moslims en christenen door elkaar?", wilde een andere bezoeker graag weten.
Reactie COAHet Centraal Orgaan opvang Asielzoekers heeft begrip voor de kritische omwonenden. "Ze zijn herkenbaar. We hoorden dezelfde geluiden van omwonenden van andere Brabantse opvangplekken", aldus een woordvoerder van het COA.
Over de veiligheid: "Als er vierhonderd tot zeshonderd mensen bij elkaar wonen, zijn er soms conflicten. Dat is in een gewone woonwijk ook het geval, maar nergens lopen pedagogen en beveiligers rond om het zo veilig mogelijk te houden."
Speciaal telefoonnummer en mailadresHet Centraal Orgaan Asielzoekers heeft een telefoonnummer en e-mailadres in het leven geroepen voor vragen over de opvang van vluchtelingen in het Autotron in Rosmalen. Vanaf dinsdagochtend negen uur kan er worden gebeld naar 088-7155667 of gemaild naar [email protected].

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.