Miljoeneninvestering om watertekorten in Brabant en Limburg tegen te gaan

7 september 2015 om 23:43
nl
Er worden miljoenen geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat er in de toekomst voldoende schoon oppervlakte- en grondwater is. De provincies Brabant en Limburg hebben daarover een overeenkomst getekend met Minister Melanie Schultz van Haegen, genaamd Deltaplan Hoge Zandgronden. Ook waterschappen, drinkwaterbedrijven en landbouworganisaties uit Brabant en Limburg doen mee.
Geschreven door

Tot 2021 wordt in totaal 139 miljoen euro geïnvesteerd om watertekorten in kwetsbare regio’s tegen te gaan, aldus 1Limburg. Zo worden er klimaatbuffers aangelegd waar overvloedige regen kan worden opgeslagen. Dit water kan bij droogte worden ingezet.    
Regelmatig perioden van watertekortVolgens de Limburgse SP-gedeputeerde Daan Prevoo kampen de hoger gelegen zandgronden in Brabant en Limburg nu al regelmatig met perioden van watertekort als gevolg van de klimaatverandering.
"Het lijkt erop dat 2015 de boeken in gaat als een van de warmste jaren sinds we zijn begonnen met meten. Op termijn kan dat leiden tot grotere knelpunten voor landbouw, industrie, drinkwater, scheepvaart, natuur en recreatie en het stedelijk gebied."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.