Komst Primark bedreigt binnenstad Tilburg: 'Blijf met je handen af van het stadskantoor!' - Omroep Brabant
Video

Komst Primark bedreigt binnenstad Tilburg: 'Blijf met je handen af van het stadskantoor!'

8 september 2015 om 02:56
nl
Moet de binnenstad van Tilburg nu wel of niet op de schop voor de komst van Primark? Vijftien insprekers mochten maandagavond hun zegje doen over de nieuwe centrumplannen van de stad voordat de gemeenteraad een beslissing neemt.
Geschreven door

Er zijn plannen om delen van het stadskantoor te slopen (stadskantoor 3) en andere delen te verbouwen (stadskantoor 1) om zo een nieuw winkelgebied te maken. De belangrijkste publiekstrekker zou dan de Primark worden. Maar de meeste insprekers zien niets in de plannen van het stadsbestuur.
Alex Hart, mede-eigenaar van het pand van de V&D, spreekt namens de vastgoedeigenaren: "Er is al veel leegstand in Tilburg. Het is dus onzinnig om nog eens 12.500 vierkante meter bij te bouwen."
'Onbegrijpelijk'Ook de marktkooplui roeren zich. Zij zijn boos omdat ze twee weken geleden voor het eerst van de plannen hoorden. Ze vrezen dat straks de markt uit het zicht verdwijnt.
Omwonenden zijn boos omdat er veel groen verdwijnt. En dan zijn er nog architecten, stedenbouwkundigen en kunstenaars die de plannen helemaal niks vinden.
Stadskantoor 1, ook wel de Zwarte Doos genoemd, zou een monument moeten zijn waar je met je vingers van af blijft, vindt kunstenaar Niko de Wit: "Ik vind het onbegrijpelijk. De gemeenteraadsleden hebben helemaal geen ontwikkeling meer. Die mensen zijn cultureel analfabeet."
Debat volgende weekDe gemeenteraad hoorde alle insprekers aan en gaat volgende week debatteren over de nieuwe centrumplannen van Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.