‘Pedofiel (68) uit Helmond loopt in val bij nieuwe kinderseksrel’

8 september 2015 om 10:56
nl
Twee mannen en een vrouw uit Limburg hebben een 68-jarige pedofiel uit Helmond in de val gelokt. Ze hielden de man seks met twee jonge meisjes voor, maar chanteerden hem uiteindelijk voor vierduizend euro. Dat tekent De Telegraaf dinsdag op uit vertrouwelijke stukken van justitie.
Geschreven door

'In Limburg blijkt zich, na de kinderprostitutiezaak in Valkenburg, opnieuw een bizarre seksaffaire te hebben afgespeeld', schrijf de krant. Ivo van de Bergh, advocaat van één van de drie verdachten, bevestigt de berichtgeving.
Seks met jonge zusjesDe Helmonder had eind vorig jaar via Marktplaats seks gevraagd met een jonge vrouw. Het drietal - uit Roermond en Hoensbroek - kwam met hem overeen dat hij voor 300 euro seks kon hebben met twee zusjes (13 en 14) uit Heerlen.
ChantageDe man kleedde zich uit op de badkamer en had niet in de gaten dat hij werd gefotografeerd in de nabijheid van een meisje. Vervolgens werd hij gedwongen tot betaling van 8000 euro, anders zou zijn vrouw worden ingelicht over zijn pedoseksuele praktijken.
Omdat de Helmonder zoveel geld niet had, gingen de drie akkoord met de helft, na alvast 400 euro uit zijn portemonnee gehaald te hebben.
Politie-invallenToen de politie hiervan maanden later lucht kreeg, volgden invallen in de huizen van de verdachten. Er zijn in totaal vijf mensen, onder wie de drie Limburgers, opgepakt. Drie van hen zitten in voorarrest. De rechtbank in Roermond buigt zich op 14 oktober over de zaak.
Of de man uit Helmond ook wordt vervolgd, is niet bekend. Volgens advocaat Van de Bergh is dat vooralsnog niet het geval. Het Openbaar Ministerie wil alleen kwijt dat het om een afpersingszaak gaat en niet om een zedenzaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.