Vandaag in Brabant: eerste vluchtelingen in Autotron Rosmalen en Helmondse pedofiel in de val gelokt

8 september 2015 om 09:50
nl
De dag waarop de eerste vluchtelingen zullen arriveren in het Autotron in Rosmalen. En alle pracht en praal van het Bloemencorso in Zundert wordt afgebroken en vernietigd. Het nieuwsoverzicht van gisteren en vandaag.
Geschreven door

Wat gaat er vandaag gebeuren?
* Het gerechtshof in Den Bosch buigt zich dinsdag voor het eerst over de zaak rond de dood van de 17-jarige Juliette Bouhof uit Eindhoven. Het meisje werd in oktober vorig jaar dood gevonden in de binnenstad van Eindhoven. Haar ex-vriend Koen B. werd eerder door de rechter veroordeeld tot negen jaar cel.
* Vandaag komen de eerste vluchtelingen aan in hun tijdelijke onderkomen bij het Autotron in Rosmalen. In de beurshal staan stapelbedden klaar voor maximaal vijfhonderd mensen. De bedoeling is dat ze hier enkele dagen blijven. Daarna worden de vluchtelingen ondergebracht in een van de asielzoekerscentra.
[youtube:body:https://youtu.be/wRUtVQMg1PM]
* Afgelopen zondag was het Bloemencorso in Zundert, maandag konden de kleurrijke wagens nog één keer worden bewonderd. Vandaag is het gedaan met de kunstwerken, alles wordt vernietigd.
* En een Helmondse pedofiel is in de val gelokt door drie Limburgse mannen. De 68-jarige man betaalde 300 euro voor seks met twee zusjes van 13 en 14 jaar oud. Toen hij zich uitkleedde, werden stiekem foto's van hem gemaakt en werd hij gechanteerd.
Wat is het nieuws van gisteren?
* De politie heeft beelden vrijgegeven van twee mannen die twee bezoekers van discotheek El Corazon in Roosendaal ernstig mishandelden. Een van de slachtoffers kreeg zoveel klappen te incasseren, dat hij zijn reukvermogen kwijt is. De daders zijn nog altijd spoorloos.
[youtube:body:https://youtu.be/PjLkrfPAOYs]
* Niet iedereen is blij met de komst van de Primark in de binnenstad van Tilburg. De kledinggigant zou in het oude stadskantoor moeten komen. Marktkooplui en eigenaren van andere winkels roeren zich: "Er is al veel leegstand in Tilburg. Het is dus onzinnig om nog eens 12.500 vierkante meter aan winkelruimte bij te bouwen."
* En het doek is nog niet definitief gevallen voor het noodlijdende Herman Renz. Het circus heeft uitstel van betaling gekregen van de Belastingdienst.
[tweet:body:https://twitter.com/TrendolizerNL/status/641053132865323008]
Waar we het over hebben
* De bouwvakker die zwaargewond raakte bij het liftongeluk op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven, is nog altijd in kritieke toestand. De man wordt in kunstmatige coma gehouden. Hij liep bij het ongeluk onder meer een dwarslaesie op, waardoor hij tot aan zijn middel verlamd raakte. Ook brak hij zijn ribben, een ruggenwervel, een been en een arm.
[tweet:body:https://twitter.com/Ropj/status/639808297164517376]
* De vader van de mishandelde babytweeling heeft voor het eerst gesproken. De drie maanden oude kindjes liepen talloze botbreuken op, en ook zou hij hebben geprobeerd een van de baby's te wurgen. "Ik was een robot die een programma afwerkte, zonder te weten dat ik leefde."
* Den Bosch krijgt een speciale pepernotenwinkel. Er komen vijftig verschillende soorten pepernoten in de zaak te liggen, waaronder de truffelchocolade pepernoot en de speltkruidnoot. "De stroopwafelpepernoot is heel populair", aldus de directeur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.