Video

Brabanders zamelen massaal kleding, speelgoed en levensmiddelen in voor vluchtelingen

8 september 2015 om 10:50 • Aangepast 21 november 2020 om 16:11
nl
In heel Brabant zijn initiatieven op touw gezet om de grote stroom vluchtelingen te helpen. Tenten, kleding en levensmiddelen worden ingezameld door particulieren, bedrijven en professionele hulporganisaties. Uiteindelijk is dat allemaal bestemd voor vluchtelingen door heel Europa.
Profielfoto van
Geschreven door

Wie als Brabander iets wil doen voor de grote stroom vluchtelingen die vanuit Syrië op gang is gekomen, kan op veel plekken terecht. In Deurne, Breda, Den Bosch en Tilburg kunnen matrassen, dekbedden en kussens worden afgeleverd aan de initiatiefnemers van Doneerjedeken.org.
De spullen worden uiteindelijk naar het Franse Calais gebracht, waar vluchtelingen de oversteek naar Engeland proberen te maken.

Wachten op privacy instellingen...


'Niets doen geen optie'Deelnemers vinden dat er iets moet gebeuren en dat mensen niet afwachtend langs de zijlijn moeten toekijken. "Er zijn heel veel mensen die iets willen geven", vertelt Maikel Taks uit Eindhoven namens hulpkaravaanGriekenland.nl. "Er is grote behoefte aan kleding, tenten en schoenen."
Later worden de goederen per vrachtwagen, vliegtuig of door particulieren zelf naar Griekenland gereden, waar ook enorme aantallen vluchtelingen verblijven. "En ook voor het transport zoeken we nog vrijwilligers."
Toch weet niet iedereen waar hij terecht moet met zijn goede bedoelingen. Zo werden volgens het COA in Breda spullen afgeleverd bij de opvang in de voormalige Koepelgevangenis, terwijl ze daar ruim voldoende goederen hebben.
Welkom Winkel in TilburgOm dat in betere banen te leiden heeft het Rode Kruis de taak op zich genomen om die goederen in te zamelen. Zo wordt in Tilburg een Welkom Winkel geopend door het Rode Kruis voor de verdeling van giften en spullen.

Wachten op privacy instellingen...

Koffers, fluitketels en bordenOok particulieren zamelen in. Joep Kolijn uit Eindhoven besloot afgelopen weekend zijn garage in te zetten als inzamelpunt en haalde al snel van alles op. Koffers, fluitketels, borden en allerlei andere goederen werden binnen gehaald. Bedoeling is het woensdag naar Calais te brengen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.