Tweede Welkom Winkel opent bij azc in Gilze, spullen worden ingezameld bij Rode Kruis in Tilburg

8 september 2015 om 11:14
nl
Het Rode Kruis opent dinsdag aan het begin van de middag bij het asielzoekerscentrum (azc) in Gilze een tweede Welkom Winkel voor vluchtelingen. De spullen worden ingezameld bij de Rode Kruis-vestiging in Tilburg. Maandag ging de eerste Welkom Winkel open in Goes.
Geschreven door

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft de coördinatie van acties voor vluchtelingen aan het Rode Kruis uitbesteed, evenals de verdeling van giften en spullen die binnenkomen.
Gewassen kleding“Vooral gewassen kleding voor mannen en kinderen, goede fietsen, speelgoed en toiletartikelen zoals zeep en tandpasta zijn meer dan welkom”, aldus een woordvoerder van het Rode Kruis. “We krijgen van het COA te horen waar aan welke spullen het meeste behoefte is en wat er eventueel nog nodig is. Er zijn veel spullen beschikbaar, maar er zijn ook veel dingen waar we nog steeds meer van kunnen gebruiken.”
Binnenkort moeten ook in onder meer Roermond, Apeldoorn en Ter Apel Welkom Winkels verrijzen in de directe omgeving van asielzoekerscentra. Op termijn wil de hulporganisatie in de buurt van elk azc een Welkom Winkel openen. Via de site hulp voor vluchtelingen is meer informatie te krijgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.