'Daders van wisseltruc met ring in Kaatsheuvel komen uit Breda'

8 september 2015 om 14:30
nl
De man en vrouw die juwelier Van Rooij in Kaatsheuvel zaterdag met een truc een gouden ring ontfutselden, komen uit Breda. Dat zeggen mensen die de twee van een foto op internet hebben herkend.
Geschreven door

Nathalie van Rooij is eigenaresse van de juwelierszaak. De zaak zette een afbeelding van de bewakingsvideo op internet, met de oproep om te melden wie de mensen op het beeld zijn als zij herkend zouden worden.
De juwelier stelde dat zij de plastic ring die het stel achterliet graag terug wil geven aan de rechtmatige eigenaren. En dan zou de gouden ring, die ongetwijfeld 'per ongeluk' meegenomen was, terug kunnen naar Kaatsheuvel.
Vaker oplichtingspraktijken uitgehaaldNathalie van Rooij zegt dat er ongelooflijk veel reacties zijn gekomen. De beschuldigende vinger ging unaniem naar een stel in Breda dat veel vaker dit soort oplichtingspraktijken uitgehaald zou hebben. De politie is daarvan op de hoogte gebracht.
"Het is ongelooflijk hoeveel reacties wij hebben gekregen", zegt Nathalie van Rooij. "En echt van over de hele wereld. En de mensen die wij op de bewakingsbeelden hebben staan, staan bekend als veelplegers. Het zijn echte professionals die al veel mensen opgelicht hebben."
VingervlugBij de juwelier hebben ze de beelden veelvuldig teruggekeken. "Daarop is heel duidelijk te zien hoe de vrouw die ring precies omwisselt. Ze is echt heel vingervlug. En halverwege de wisseltruc gaat de man alvast naar buiten met de mededeling dat hij even naar de bakker gaat. Door videobeelden weten we dat hij alvast naar hun auto op de parkeerplaats is gelopen."
"En daarop kiest zij een ring uit en maakt ons lekker met de mededeling dat ze die wil kopen en dat ze terugkomt met de man. Maar we hebben ze natuurlijk nooit meer gezien."
WaarschuwenVan Rooij moet de balans nog opmaken om uit te vinden welke ring er precies gestolen is. "Dat wij die afbeelding op internet hebben gezet, heeft natuurlijk te maken met het onrecht dat iemand iets wegneemt. Maar we willen vooral ook de mensen waarschuwen. Dat je uit moet kijken voordat je zoiets doet. Want voor je het weet gaat jouw beeld rond als degene die iets gestolen heeft."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.