Benno Larue spreekt voor het eerst: 'Ik kan het niet begrijpen'

8 september 2015 om 11:00
nl
In het KRO-televisieprogramma 'Brandpunt' heeft Benno Larue dinsdagavond voor het eerst zijn kant van het verhaal verteld De oud-badmeester uit Den Bosch werd veroordeeld voor meer dan dertig gevallen van ontucht met minderjarige meisjes.
Geschreven door

Tegen zijn vrijlating en huisvesting in Leiden werd fel gedemonstreerd. Dat was aanleiding voor 'Brandpunt' om gesprekken met Larue aan te vragen. Journaliste Liesbeth Staats sprak meerdere malen met hem. "Zijn straf zit er sinds maandag helemaal op, daarom voelt hij zich nu vrij om vrijuit te spreken", legt Staats uit.
'Ik kan het niet begrijpen'In de uitzending van 'Brandpunt' zegt Larue: "Het ergste is dat ik houd van kinderen en dat maakt het ook zo moeilijk dat ik uitgerekend met kinderen zoiets heb gedaan. Ik kan het ook bijna niet begrijpen dat het zo ver is gegaan", blijkt uit een geluidsfragment van NPO Radio 1.
ZIE OOK: Ouders slachtoffer van Benno Larue verrast door interview in KRO Brandpunt: 'We wisten van niets'
"Alles wat ik nu hier zeg, is niet bedoeld om mijn pad schoon te vegen. Wat ik heb gedaan, was fout."
'Zoek hulp voor het te laat is'Larue heeft ook een boodschap voor andere pedoseksuelen: "Zoek hulp voor het te laat is." Hij komt herkenbaar in beeld tijdens de reportage, dat was een bewuste keuze van het programma: "Hij vindt dat hij dit moet vertellen met open vizier. We zouden hem weer crimineel maken door hem onherkenbaar te maken", zegt Staats.
Lees alles over Benno Larue op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.