Politie neemt maatregelen na vijfde autobrand in Dongen - Omroep Brabant

Politie neemt maatregelen na vijfde autobrand in Dongen

8 september 2015 om 14:41
Foto: Jeroen Stuve/Stuve Fotografie
Foto: Jeroen Stuve/Stuve Fotografie
De politie neemt extra maatregelen nadat in tien dagen tijd vijf auto's zijn uitgebrand in Dongen. Een speciaal team onderzoekt de branden. Daarnaast gaan agenten 's avonds en 's nachts opvallend en onopvallend extra surveilleren.
Geschreven door

Verder wordt inwoners van Dongen gevraagd alert te zijn op verdachte situaties. Ook komt de politie graag in contact met mensen die camera's in en rond hun woningen hebben hangen en mogelijk beelden hebben van een dader.
Opnames van eventuele dadersWie in de buurt van een van de autobranden woont, heeft wellicht opnames van een dader. Mensen wordt gevraagd te kijken of zij iemand zien lopen op de beelden. "Hou er wel rekening mee dat tussen het aansteken van de auto en de uiteindelijke melding wel even kan zitten", aldus een woordvoerder.
Ook wordt mensen gevraagd contact op te nemen met de politie als zij mensen of auto's in hun straat zien die daar niet thuis horen.
Maandagnacht brandde een auto uit aan de Doctor Mollerstraat. Eerder gingen er auto's verloren aan de Marterdonk, de Marsstraat, de Van Linschotenstraat en de Planetenstraat.
Pyromaan niet honderd procent zekerDe gemeente heeft dinsdagmorgen met de politie overlegd over de branden. Daarbij is vastgesteld dat het in afwachting van de uitslag van technisch onderzoek nog niet honderd procent zeker is dat er een pyromaan aan het werk is.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...