Levenslang en stokslagen voor ontvoerders tiener Nayati Moodliar uit Son en Breugel

8 september 2015 om 16:00
nl
De drie Maleisische ontvoerders van tiener Nayati Moodliar uit Son en Breugel zijn veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Dat heeft de rechtbank in Kuala Lumpur besloten, schrijft de Maleisische krant The Sun. De drie krijgen ook elk zes stokslagen.
Geschreven door

De destijds 12-jarige Nayati werd in 2012 ontvoerd vlak voor de internationale school in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Het jongetje werd in de auto getrokken terwijl hij schreeuwde om hulp. De kidnappers van Nayati eisten 75.000 euro losgeld.
De jongen werd na zeven dagen vrijgelaten op een rustplaats langs de snelweg in Rawang, een stad in de Maleisische deelstaat Selangor. Dat gebeurde nadat het losgeld was betaald. De drie mannen (21 tot 25) werden later opgepakt. In totaal zijn 29 getuigen gehoord in de rechtszaak.
ZIE OOK: Ontvoerde Nayati Moodliar (12) over de hulp: 'Iedereen bedankt!'
Doodstraf of levenslangHet van oorsprong Zuid-Afrikaanse gezin Moodliar groeide op in Son en Breugel, maar verhuisde in 2011 met zijn ouders naar Maleisië. In dat land staat op ontvoering de doodstraf of levenslange gevangenisstraf. De ouders van Nayati, die momenteel in Zuid-Afrika verblijven, wilden niet dat de overvallers ter dood veroordeeld werden.[YouTube:body:https://youtu.be/UmmrxEM3ydA][Tweet:https://twitter.com/theSundaily/status/639281577789231104]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.