Geen celstraf voor steekpartij Drunen, wel verplicht tbs

8 september 2015 om 16:33
nl
De 24-jarige man die in januari aan het Vermeerplantsoen in Drunen een vrouw neerstak, is volledig ontoerekeningsvatbaar en hoeft daarom niet de cel in. Dat besloot de rechter in Den Bosch dinsdagmiddag. Wel krijgt de man een tbs-straf. Hij moet zich verplicht laten opnemen in een psychiatrische kliniek.
Geschreven door

Verder mag hij geen alcohol en drugs gebruiken en moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van tienduizend euro betalen.
De 39-jarige vrouw werd meerdere malen gestoken. Volgens justitie heeft ze enorm veel geluk gehad dat ze de aanval heeft overleefd. Ze kan haar handen nog altijd niet gebruiken.
Stemmen in zijn hoofdDe man viel het slachtoffer aan omdat 'stemmen in zijn hoofd hem dat opdroegen'. Hij werd 's ochtends wakker en de stemmen vertelden hem dat hij iemand neer moest steken. Hij stond op, stapte onder de douche en liep daarna naar de keuken. Daar pakte hij een mes.
Vervolgens fietste de man naar het huis van het slachtoffer. Hij klopte op het raam. Toen de vrouw opendeed, begon de man op haar in te steken. Ze werd geraakt in haar borst, rug en schouder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.