Gewonde man op kartbaan Eindhoven heeft gebroken ribben

24 juli 2016 om 15:46
nl
De man die zaterdagavond gewond raakte op een kartbaan in Eindhoven heeft daar twee gebroken ribben aan overgehouden. Dat zegt Hezemans Indoor Karting zondag tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

De man, volgens de kartbaan een Amerikaan, werd zaterdagavond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht na een ongeluk op de kartbaan.
Begrenzer"Die man heeft veel pech gehad. Erg genoeg voor hem", omschrijft kartbaaneigenaar Mike Hezemans het ongeluk. Het ging mis toen een medewerker de snelheidsbegrenzer van de kart haalde. De kart tolde rond en botste tegen de kant van de baan.
"De eerste rondjes worden altijd met een begrenzer gereden", legt Hezemans uit. "Dat is om te voorkomen dat onze medewerkers moeten rennen voor hun leven als ze nog snel iemand op weg willen helpen aan het begin van de race."
Vol gas?Hezemans weet niet precies waarom het slachtoffer de kart niet meer onder controle kreeg. Karters krijgen de instructie niet vol gas te geven als de begrenzers eraf gaan. "Maar niet iedereen houdt zich daar aan."
Hulpdiensten vreesden dat de man een doorboorde long zou hebben, daarom werden er direct twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. Het slachtoffer hield er twee gebroken ribben aan over.  
De politie heeft getuigenverklaringen opgenomen van medewerkers van de kartbaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.