Gestolen stralenmonstrans terug bij parochie Nieuw-Vossemeer na kunstroof kerk

8 september 2015 om 17:08
nl
De Joannes de Doper-parochie in Nieuw-Vossemeer heeft de stralenmonstrans teruggekregen die eind vorige week werd gestolen uit de kerk. Dat vertelt Adrie Hommel, de secretaris van de Sint-Annaparochie, waaronder de Nieuw-Vossemeerse parochie valt.
Geschreven door

De stralenmonstrans was enkele jaren niet gebruikt. "Dat leverde de nodige problemen op met de herkenning", aldus Hommel. Inmiddels is dus vastgesteld dat de monstrans in Nieuw-Vossemeer hoort. De overige buit van de diefstal is nog spoorloos, aldus een politiewoordvoerster dinsdagmiddag. "Het onderzoek is in volle gang."
Religieuze spullenNagenoeg alle religieuze spullen die de parochie in huis had, werden gestolen. De kraak moet tussen donderdagmiddag en vrijdagmorgen zijn gepleegd.  
De politie hield zondagochtend in Waalwijk en Loon op Zand twee mannen (26 en 43) aan. Bij doorzoeking van woningen in Waalwijk, Sprang-Capelle en Loon op Zand werd de stralenmonstrans gevonden.
De kostbaarheden van de parochie zaten in twee kluizen in het kerkgebouw. De daders hebben die met grof geweld opengemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.