Ouders slachtoffer van Benno Larue verrast door interview in KRO Brandpunt: 'We wisten van niets'

8 september 2015 om 18:33
De ouders van Deborah uit Rosmalen zijn verrast door een uitzending van KRO Brandpunt over de veroordeelde pedofiel Benno Larue. In het programma, dat dinsdagavond wordt uitgezonden, biedt de Bossche zwemleraar excuses aan voor het misbruik van tientallen meisjes. Volgens de KRO zijn alle ouders van misbruikslachtoffers ingelicht over de aanstaande uitzending, maar Gilbert Tytens zegt nergens van af te weten.
Geschreven door

"Vorige week hebben alle ouders via Slachtofferhulp Nederland een brief ontvangen waarin staat dat wij bezig zijn met het voorbereiden van een uitzending over Benno L.", zegt een woordvoerder van de omroep. Tytens moest het bericht over de uitzending echter van Omroep Brabant vernemen. "Wij wisten daar niets van af."
Slachtofferhulp Nederland laat weten een aantal verzonden brieven retour te hebben gehad. Volgens een woordvoerder heeft dat mogelijk te maken met veranderde adressen.
Klaar met LarueWelke uitspraken Larue dinsdagavond ook doet, Tytens gelooft er niets van. "Hij kan wel van alles zeggen, maar hij meent het niet. Het maakt me ook niet meer uit. Zes jaar lang heb ik gevochten en nu ben ik er klaar mee. Ik hoef hem niet te zien. Ik wil hem pas zien als hij wordt opgeknoopt."
Bij KRO De Ochtend op Radio 1 werden al geluidsfragmenten uit het interview met Benno Larue uitgezonden. Daarin zegt hij: "Het ergste is dat ik houd van kinderen en dat maakt het ook zo moeilijk dat ik uitgerekend met kinderen zoiets heb gedaan. Ik kan het ook bijna niet begrijpen dat het zo ver is gegaan."
Vrijheid van meningsuitingDat de KRO een interview met Larue uitzendt, vindt Tytens prima. "Benno mag best zijn mening geven. Wij leven in een vrij land. Maar ik hoef hem niet te horen."
Een andere vader van een misbruikslachtoffer laat aan Omroep Brabant weten dat hij wel is ingelicht door Slachtofferhulp Nederland over de aanstaande uitzending. "Maar wij kregen pas dinsdagochtend te horen dat Benno Larue zelf in de uitzending zit."
Volgens de makers van KRO Brandpunt wil Larue een punt maken. "Zoek hulp voor het te laat is", zou zijn boodschap zijn aan andere pedofielen. KRO Brandpunt wordt dinsdagavond uitgezonden om 20:25 uur op NPO 2.

Wachten op privacy instellingen...