Video

Corso Zundert: maanden werk in één dag gesloopt en uit elkaar gerukt

8 september 2015 om 18:56
nl
Alle negentien reusachtige corsowagens van het bloemencorso in Zundert zijn dinsdag gesloopt. De ontmanteling werd groots aangepakt. Hijskranen, sloopkogels, enorme grijpers en een alles vernietigende shredder trokken het corso letterlijk uit elkaar.
Geschreven door

Zelfs voor de winnaar van het corso, de wagen Adieu Vincent van buurtschap Wernhout, was er geen ontkomen aan. Ook Adieu Vincent kwam aan zijn einde in het geweld van hijskranen en sloopkogels. Arjan van Opstal van het buurtschap is daar heel nuchter onder: "Een geweldig moment. Eindelijk na maanden van werk een mooi resultaat bereikt en dan afbreken."
"Het is toch eeuwig zonde." Marleen Mouts uit Wernhout legt de laatste uren, minuten en seconden van de winnende corsowagen fotografisch vast. " Het is straks adieu, maar dan gaan de foto's van Vincent op mijn computer en die gaat er nooit meer van af."
Opschieten Aanjager is dinsdag Jan Dictus. Het is zijn taak om de reusachtige corsowagens op tijd bij de slopers te krijgen. Hier en daar moet hij echter mensen tot spoed manen. De slopers willen door en een continue aanvoer van 'verse' corsowagens. Het stopt nu en dan op, omdat veel buurtschappen nog apparatuur uit het inwendige van de praalwagen moeten halen. Ook slopen kent zijn stressmomenten.
Emoties zijn er ook. Hier en daar is een traantje te zien. Het is een ontlading van maanden bouwen, dan het corso en de onomkeerbare sloop. "Gisteravond, schoot ik vol", zegt een corsobouwer. Nee, natuurlijk geen naam. Corsobouwers zijn bonkig en stoer.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.