Dronken bommelder opgepakt op station Roosendaal: trein ontruimd in Krabbendijke

8 september 2015 om 18:33 • Aangepast 21 november 2020 om 16:10
nl
De politie heeft dinsdagmiddag in Roosendaal een man opgepakt die riep dat hij een bom had geplaatst in een trein. De trein werd bij het Zeeuwse station Krabbendijke stilgezet. De politie controleerde de wagons, maar er werd geen bom gevonden. Dat vertelt een politiewoordvoerster.
Profielfoto van
Geschreven door

Het treinverkeer tussen Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke lag enige tijd stil.
Volgens de woordvoerster had de man geen kaartje en geen identiteitsbewijs bij zich in de trein. Hij was zwaar onder invloed van drank of drugs. De man ademde moeilijk.
Ambulance opgeroepenConducteurs zetten rond halfvier in Roosendaal de man uit de trein gezet en droegen hem over aan de politie. Er werd een ambulance opgeroepen. Het ambulancepersoneel controleerde de man op het Stationsplein. Daar riep hij volgens de woordvoerster dat er een bom lag in de trein.
De trein was inmiddels verder gereden richting Zeeland. "We nemen alle bommeldingen altijd heel serieus", aldus de politiewoordvoerster. De trein werd bij het eerstvolgende station stilgezet in Krabbendijke. Daar konden de passagiers uitstappen. Al snel werd duidelijk dat er geen bom was gevonden. Even na halfvijf meldde de politie dat de trein weer verder kon.
De man is geboeid afgevoerd naar een politiebureau. Het gaat vermoedelijk om een Fransman. De politie doet onderzoek.
Volgens de NS moesten mensen die vanuit Bergen op Zoom naar Zeeland wilden, rekening houden met een extra reistijd van meer dan een uur.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.