Wisselende reacties bij teruggekeerde Oranjeklanten van PSV: 'Iets wat in je hoofd blijft zitten'

8 september 2015 om 20:56
nl
Na het dramatisch verlopen interlandweekend stonden de internationals van PSV dinsdag weer in Eindhoven op het trainingsveld. De wanprestatie van Oranje tegen IJsland en Turkije moet worden vergeten en het vizier moet weer op de competitie en de Champions League worden gericht. En dat lukt de een wat beter dan de ander. "Het was heel teleurstellend, het blijft wel in je hoofd zitten."
Geschreven door

Door de nederlagen tegen IJsland en Turkije is de kans dat het Nederlands elftal zich plaatst voor het EK volgend jaar in Frankrijk zeer klein geworden. Hoewel ze niet allemaal in actie kwamen, maakten ook de PSV'ers Jeroen Zoet, Luciano Narsingh. Luuk de Jong en Jeffrey Bruma deel uit van de ellende.
Balen Dinsdagmorgen waren de internationals voor het eerst weer op de training bij PSV. Jeffrey Bruma wilde niet meer over de wanprestatie van Oranje praten, maar zich volledig focussen op zijn club PSV. De vragen mochten dus alleen daar over gaan. "Ik ben een sportman, ik kijk vooruit naar komend weekend."
Spits Luuk de Jong was wat openhartiger. Hij baalde nog altijd van de flinke dreun die Oranje te verduren kreeg. Hij had er nog steeds de pest in. "Jazeker", zo stelt De Jong. "Je moet het misschien snel vergeten, maar het blijft natuurlijk wel in je hoofd zitten. Ik had toch gehoopt op een ander resultaat. Het EK in Frankrijk is iets wat je graag mee wil maken en dat het nu een stuk verder weg is, is balen."
Vizier op competitie en Champions LeagueToch zal de knop ook bij Luuk de Jong om moeten. Zaterdagavond speelt zijn ploeg in Leeuwarden in de competitie tegen Cambuur en volgende week dinsdag wacht thuis Manchester United in de Champions League. "Ik moet het dus zo snel mogelijk uit mijn hoofd zetten", zegt De Jong.
Collega Jeffrey Bruma heeft minder moeite om het desastreus verlopen interlandweekend te vergeten. "De knop is om en ik kijk vooruit naar zaterdag."
Keeper Jeroen Zoet, die op de bank bleef, heeft het ook afgesloten. "Natuurlijk baal je van die twee nederlagen", zo zegt de doelman. "Maar ik heb lekker getraind en trek de lijn bij PSV gewoon door. Oranje is geweest en nu naar Cambuur."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.