Man (43) uit Boxmeer bedreigt politie in privébericht op Facebook en stuurt foto’s van vuurwapen

8 september 2015 om 19:38
nl
Een 43-jarige man uit Boxmeer is maandag opgepakt omdat hij in een privébericht op Facebook de politie had bedreigd. Daarbij stuurde de verdachte een foto van een vuurwapen. Het zou gaan om een ‘ernstige bedreiging’, aldus de politie.
Geschreven door

De politie nam de Facebook-berichten hoog op. Ze begon onmiddellijk aan de voorbereidingen van een aanhouding. Precies op dat moment zag een alerte politieagent de verdachte voorbij het politiebureau fietsen.
Agenten gingen meteen naar buiten en grepen de man in de kraag. Hij had geen wapen bij zich. Ook in zijn huis werd geen vuurwapen gevonden. De man is na een nachtje cel naar huis gestuurd met een proces-verbaal.
'Bedreigingen onacceptabel'De politie heeft een rapport opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Het OM gaat zich beraden op eventuele vervolgstappen. De politie benadrukt in een verklaring dat bedreigingen tegen medewerkers 'onacceptabel is'.
“Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.