Faillissement Imtech geen gevaar voor Shell Moerdijk: activiteiten overgenomen door Kentech

8 september 2015 om 21:18
nl
De activiteiten van het failliet verklaarde Imtech Industrial Services op Shell Moerdijk worden overgenomen door Kentech. Daarmee zijn tientallen vaste banen gered en blijven ruim honderd zzp'ers verzekerd van werk. Dat maakten de curatoren van het failliete installatiebedrijf dinsdag bekend.
Geschreven door

Imtech Industrial Services is onlangs definitief failliet verklaard, maar een meerderheid van de circa negenhonderd werknemers kan aan de slag bij de kopers van verschillende onderdelen van de divisie.
WerkgelegenheidOok andere activiteiten van Imtech worden door externe partijen overgenomen. Zo neemt Convoi de activiteiten over in Kerkrade en Roermond, terwijl Cegelec getekend heeft voor locaties in Goes en bij Kuwait Petroleum. Beide transacties stellen werkgelegenheid zeker voor tachtig mensen. Over de locaties Amersfoort, Leeuwarden en Drachten wordt nog onderhandeld.
Ondanks het behoud van ruim zeshonderd arbeidsplaatsen reageerden de vakbonden CNV en RMU teleurgesteld. Zij hadden liever een verkoop gezien van de industrietak van Imtech in zijn geheel, zonder faillissement. In dat geval hadden ook arbeidsvoorwaarden en opgebouwde rechten van het personeel intact kunnen blijven.
Vergevorderde onderhandelingenDe curatoren meldden verder dat investeerder Endless het overgrote deel van de Imtech-divisies in Ierland en het Verenigde Koninkrijk overneemt. Daardoor behouden in die landen in totaal 2600 mensen hun baan. Er lopen vergevorderde onderhandelingen over de verkoop van de onderdelen in Spanje, Luxemburg en Polen.
Imtech bezweek vorige maand onder de financiële moeilijkheden die ontstonden na een groot boekhoudschandaal in Polen en Duitsland. De aandeelhouders van de voormalige beurslieveling blijven nagenoeg zeker met lege handen achter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.