Spaanse prijsvechter Vueling volgend jaar naar Eindhoven Airport: vluchten van en naar Barcelona

8 september 2015 om 22:15
nl
Eindhoven Airport verwelkomt eind april volgend jaar een nieuwe luchtvaartmaatschappij. De Spaanse prijsvechter Vueling komt 's zomers vier en 's winters drie keer per week op een neer vliegen vanuit Barcelona.
Geschreven door

Nieuw is die bestemming niet voor Eindhoven, want Transavia biedt al dagelijks een vlucht aan naar de Catalaanse metropool, die geliefd is bij Nederlandse toeristen. Wel zijn straks veel nieuwe bestemmingen op het Iberisch schiereiland te bereiken met een overstap in Barcelona, stelde het luchthavenbedrijf dinsdag.
Eindhoven Airport verwacht de relatie met Vueling de komende jaren verder uit te breiden. Daardoor kan ook het aantal rechtstreeks bereikbare steden toenemen. De Spaanse prijsvechter behoort tot hetzelfde luchtvaartconcern als British Airways en Iberia.
Verre bestemmingenDe luchthaven zag onlangs de eerste verre bestemmingen aan zich voorbij gaan. Arke schrapte plannen om Eindhoven te gaan gebruiken als uitvalsbasis voor vluchten naar Curaçao en Aruba. Het kabinet vindt dat het regionale vliegveld onvoldoende is toegerust voor de noodzakelijke controles om drugssmokkel tegen te gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.