Video

Nieuwe talenten Oranje staan op in Schijndel: 'Danny Blind mag me bellen'

8 september 2015 om 23:46
nl
Nu het Nederlands elftal zo goed als zeker is uitgeschakeld voor het EK in Frankrijk, is het zoeken naar nieuwe jongens die het voor ons moeten gaan doen. Wie worden de nieuwe Van Persie, Sneijder en Robben? Op het veld van RKSV Schijndel speelde Oranje -16 dinsdagavond een oefenduel tegen Kroatië.
Geschreven door

Geen bomvol stadion, geen grote namen, maar enkele honderden nieuwsgierige toeschouwers kwamen kijken naar de mogelijke nieuwe sterspelers.
'Hopelijk wel naar WK of EK'Een groot gedeelte van het publiek heeft er veel vertrouwen in. ''Heel veel slechter dan ons Oranje kan het niet, toch? Er zitten er zeker een paar bij die het wel kunnen gaan maken.''
Anderen vinden het lastiger. ''Dat is nu nog lastig te zeggen. Deze jongens moeten nog zoveel leren. Maar wie weet. Hopelijk krijgen deze jongens ons wel op het komende WK of EK. De tijd zal het leren.''
'Oranje speelt niet als team'De spelers zelf zien een overstap naar het grote Oranje wel zitten, maar nu nog even niet. ''We moeten nog een paar stappen maken, maar hopelijk speel ik over een paar jaar op de plaats van Sneijder. Hij is mijn grote voorbeeld, maar hij heeft zijn beste tijd wel gehad'', vertelt Davy van den Berg van PSV/FC Eindhoven.
Dat het Nederlands elftal onder 16 op dit moment beter speelt dan het 'grote' Oranje vindt zijn ploeggenoot bij het Eindhovense opleidingscentrum niet raar. ''Wij communiceren goed met elkaar en komen afspraken na. Het grote Oranje speelt niet als een team samen'', zegt Tijn Daverveld.
2-2Wellicht zien we Davy en Tijn over een paar jaar wel terug in het 'grote' Oranje. ''Danny Blind mag me zeker bellen'', zeggen beide talenten.
Oranje onder 16 speelde in een aantrekkelijk duel 2-2 tegen de leeftijdsgenoten van Kroatië. Donderdag krijgen de teams een herkansing. Het veld van RKSV Schijndel is dan weer het strijdtoneel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.