Stevige brief van burgemeester: 'Pak Hooipolder grondig aan'

9 september 2015 om 10:19
nl
Inwoners en de burgemeesters van gemeenten rond knooppunt Hooipolder/A59 zijn boos. De aanpak van de files op het knooppunt laat al jaren op zich wachten. Minister Melanie Schultz van Haegen, die woensdag een bezoek bracht aan het gebied, kreeg daarom een gepeperde brief.
Geschreven door

Burgemeester Willemijn van Hees van Geertruidenberg overhandigde de 'stevige brief' aan de minister van Verkeer en Waterstaat. Daarin staat een pleidooi voor een complete reconstructie van knooppunt Hooipolder. De minister ontvangt daarmee de zoveelste oproep uit de regio om wat te doen aan knooppunt Hooipolder en de A59.
Pas vanaf 2023 aangepaktDe aanpak van het knooppunt staat voor de periode tussen 2023 en 2025 op de rol. Maar dat vinden politiek en inwoners onvoldoende. Op Hooipolder staan nu nog verkeerslichten die zorgen voor dagelijkse files.
Rijkswaterstaat heeft budget gekregen een fly-over aan te leggen om de verkeersdruk op het knooppunt af te laten nemen. Die fly-over gaat vanuit Made (A59) richting Gorinchem (A27).
Forse kritiekIn de plannen die er nu liggen blijft een groot deel van de verkeerslichten gehandhaafd. De oplevering van de fly-over wordt verwacht tussen 2023 en 2025. Het plan stuit op forse kritiek van burgers, politici en bestuurders. Burgemeester Kleijngeld van gemeente Waalwijk vindt stoplichten bij een snelweg absurd: "Ik daag u uit mij een tweede plek in Nederland aan te wijzen waar twee snelwegen elkaar kruisen met verkeerslichten, die bestaat niet."
Schultz van Haegen heeft de protesterende inwoners en burgemeesters beloofd om naar de situatie te kijken. Maar ze waarschuwt wel: "Er zijn natuurlijk in Nederland heel veel prioriteiten. Heel veel wegen die tegelijkertijd aangepakt worden. Maar we doen ons best om alles wat we willen doen zo goed mogelijk en zo snel mogelijk te doen."
Sjaak Snijders van partij Uw Drie Kernen roept op tot één grote vuist en op actie vanuit de politiek van Geertruidenberg in de richting van ministerie en provincie. Andere regionale partijen hebben zijn oproep gevolgd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.