Drugsgebruiker die bommelding deed op station Roosendaal, is 19-jarige man uit Frankrijk

9 september 2015 om 13:05
nl
De verwarde treinreiziger die dinsdagmiddag op station Roosendaal riep dat hij een bom had geplaatst in een trein, is een 19-jarige man uit Frankrijk. Dat meldt de politie woensdag. Het motief van de man is nog onduidelijk.
Geschreven door

Na de bommelding werd de trein bij het Zeeuwse station Krabbendijke stilgezet. Bomexperts van de politie controleerden de wagons, maar er werd geen bom gevonden.
AdemhalingsproblemenDe Fransman kon tijdens een controle van de conducteur geen kaartje tonen en had bovendien geen legitimatiebewijs bij zich. Hij was onder invloed van drugs en had flinke ademhalingsproblemen.
Uit voorzorg werd de man uit de trein gehaald en behandeld door een opgeroepen ambulancedienst op het Stationsplein in Roosendaal. Toen de man was opgeknapt, vertelde hij dat hij een bom had geplaatst in de trein die 'ieder moment kon afgaan'.
'We nemen alle bommeldingen serieus'De bewuste trein was op dat moment alweer op weg richting Zeeland. Voor onderzoek werd de trein stilgezet op het station in Krabbendijke. Alle passagiers werden uit de wagons gehaald. "We nemen alle bommeldingen altijd heel serieus", vertelde de politiewoordvoerster dinsdag.
Bomexperts van de politie hebben de trein doorzocht, en niets gevonden. De verdachte is meegenomen naar het bureau en zit vast voor verder onderzoek. Zijn motief is nog onduidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.