Video

Er loopt een zingend jongetje door het Eindhovense Van Abbemuseum

9 september 2015 om 14:16
nl
De achtjarige Gustavo uit Eindhoven kan goed zingen. Maar hij zingt niet in een koor of op het podium van een talentenjacht. Gustavo loopt door het Van Abbemuseum terwijl hij namen zingt van de kunstwerken waar hij langs loopt. Samen met zijn vader, zijn moeder en zijn oma is Gustavo zo zelf ook een kunstwerk.
Geschreven door

De Italiaanse kunstenares Francesca Grilli is in het Van Abbe al een poosje bezig met haar kunstwerk 'Family'. Een paar maanden geleden deed ze een oproep, ze was op zoek naar een Eindhovense familie, het liefst drie generaties, die kon zingen én die tijd had om dat de komende jaren in het Van Abbe regelmatig ook te doen. Gustavo's familie reageerde daarop.
Het verstrijken van de tijd Oma, vader, moeder en Gustavo Wesselink de Barrientos zingen elk op een andere verdieping van het museum. Door de manier waarop het museum is gebouwd klinken al die stemmen door elkaar heen.
Omdat de kunstwerken waarover ze zingen veranderen én omdat de familie zelf ouder wordt en daardoor verandert, gaat Francesca's kunstwerk over het verstrijken van de tijd.
Van de muziek wordt een opname gemaakt en die komt, als kunstwerk, in de collectie van het Van Abbemuseum.
Kunst Gustavo vindt het leuk. "Sommige mensen maken kunst door te schilderen en wij maken nu kunst door te zingen."
Op 19 september is Francesca's kunstwerk voor het eerst te horen. Maar in de komende jaren komen Gustavo en zijn familie regelmatig terug.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.