Lijkwagen van bedrijf in Uden is niet meer: auto langs A50 compleet vernield

9 september 2015 om 17:13
nl
De lijkwagen die een bedrijf uit Uden gebruikte om reclame te maken voor een evenement met Halloween is niet meer. Woensdagochtend tussen zeven en elf uur werd de auto die geparkeerd stond aan de Schouwstraat, langs de snelweg A50 tussen Oss en Uden, compleet vernield. Het bedrijf looft een beloning van duizend euro uit voor de tip die naar de dader of daders leidt.
Geschreven door

“Vanochtend om zeven uur was er nog niks aan de hand”, vertelt Rinusjan van der Heijden van het bedrijf Spooktochten BV. “En na elf uur kregen we verschillende tips dat de auto compleet vernield was. Het moet dus vanochtend gebeurd zijn.”
Ziek is hij ervan. “De lampen en ruiten van de auto zijn kapot geslagen. En het lijkt wel alsof er mensen op de motorkap hebben staan dansen.” Daar moeten onverlaten volgens hem zeker een kwartier mee bezig zijn geweest.
Schoolgaande jeugd?Tips kreeg Van der Heijden ook al. Het zou volgens hem gaan om schoolgaande jeugd. De auto is door de verzekering total loss verklaard. De schade bedraagt zeker vijf- tot tienduizend euro. “De lijkwagen kan begraven worden”, verzucht Van der Heijden.
De Amerikaanse lijkwagen was niet all-risk verzekerd en dus krijgt Van der Heijden niks van de verzekering. Reden voor hem om op zoek te gaan naar de daders. Om zo wellicht toch de schade nog te kunnen verhalen.
Zo worden ze niet meer gemaaktDe auto stond dus langs de A50 om reclame te maken voor een Halloween-evenement in Duitsland, City of Fears. Een evenement dat het bedrijf in Uden organiseert. Ook hiervoor zou de lijkwagen gebruikt worden. Voor die tijd moet Van der Heijden dus op zoek naar een vervangende lijkwagen. “Niet eenvoudig, want zo worden ze niet meer gemaakt”, zegt hij.
Intussen wil Van der Heijden ook bij de politie aangifte doen. Toen hij woensdag echter bij de politie kwam, werd hem verzocht maandagmorgen terug te komen. De afspraak is inmiddels gemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.