Een agent mishandelen mag niet, ook niet tijdens je trouwfeest

9 september 2015 om 18:48
nl
De politierechter in Den Bosch veroordeelde woensdag een man uit Mierlo tot 80 uur voorwaardelijke taakstraf voor mishandeling van agenten. Dat gebeurde tijdens zijn trouwfeest. De man was zoals hij zelf zei 'doorgeklapt' toen hij na klachten over geluidsoverlast de muziek helemaal uit moest zetten en werd bekeurd.
Geschreven door

De Mierlonaar vierde zijn trouwfeest in zijn eigen huis. Hij had met opzet gekozen voor 4 juli, de dag waarop de Kennedymars door Mierlo trekt en er overal in het dorp feestgevierd wordt.
"Er werd in de buurt veel meer lawaai gemaakt dan bij ons", verklaarde de bruidegom tegenover de rechter. De man is geluidstechnicus en volgens zijn eigen meting bleef hij binnen de geluidsnormen. "De agenten hebben op een ander adres gemeten."
'Ik voelde dat ik weg moest' De Officier van Justitie eiste 80 uur onvoorwaardelijke taakstraf met een proeftijd van twee jaar. Het OM benadrukte dat de bruidegom zich zo agressief had gedragen dat agenten versterking opriepen. Zelf ontkent de Mierlonaar dat hij een 'vechtersbaas' is. Hij verwijt de agenten 'lomp gedrag'.
"Toen ze mij hadden bekeurd, voelde ik dat ik weg moest uit de situatie. Ik wilde naar binnen, maar onder de ballonnenboog op het pad naar de voordeur stonden twee agenten die niet opzij wilden gaan." Daarna ging het volgens hem mis. Hij deelde een elleboogstoot uit en schopte een andere agent tegen zijn been.
De bruidegom heeft bij de Nationale Ombudsman een klacht ingediend over het politieoptreden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.