Toen we nog wél schitterden op een EK voetbal: nog één keer genieten van het succes van 1988

9 september 2015 om 18:56
nl
Het EK is verder weg dan ooit. Na het verlies tegen IJsland en Turkije maken we nauwelijks nog een kans om te schitteren op het Europees Kampioenschap voetbal. Donderdag is het tijd om de tranen uit onze ogen te wrijven en nog een keer te genieten van de tijd toen we het wél konden.
Geschreven door

Jongeren zullen het zich maar moeilijk kunnen herinneren, maar voor ouderen lijkt het nog als de dag van gisteren. Oranje speelde in de finale tegen de Sovjet-Unie.
Prachtgoal Van BastenDe held van de avond was keeper Hans van Breukelen. Met zijn vinger onder zijn oog haalde hij de spits van de Sovjet-Unie uit zijn concentratie tijdens een penalty. Van Breukelen stopte de strafschop daarna.
Het mooiste moment van de wedstrijd was de goal van Marco van Basten. Hij schoot de bal na een diagonale voorzet rechtstreeks op doel. Daarmee scoorde de spits de 2-0 uit een bijna onmogelijke hoek.[youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=fkKK8H18tCA]
Nog één keer genietenIn Berghem kun je nog een keer genieten van dé wedstrijd van het Nederlands elftal. Samen met Speelgroep Hoessenbosch kun je in Oranjekleding nog een keer feestvieren. De kans dat we de komende jaren nog een keer een voetbalfinale spelen, lijkt namelijk nihil.
''De avond is eigenlijk een uit de hand gelopen grap'', vertelt mede-organisator en toneelspeler Lard van de Veerdonk. ''Het is de afgelopen weken ontstaan toen Nederland zo slecht speelde.''
Toneelstuk over 1988De wedstrijd is te zien op een led-scherm van zes bij vier meter. Het is de opmaat naar een toneelstuk over 1988. Een stel gaat naar een hypnosevoorstelling waar zij verdwijnen. In 2015 duikt het echtpaar ineens weer op. De voorstelling is in openluchttheater Hoessenbosch in Berghem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.